Nieuws juni 2010

   
28-6-2010 Nieuwe mast L-FM in gebruik genomen

De nieuwe mast van L-FM in Zeeland nabij 't Oventje is zaterdag 26 juni voltooid en in gebruik genomen. L-FM zend vanaf nu dan ook uit via de nieuwe mast met de uiteindelijke zendantenne op 44 meter hoogte. L-FM zend op dit moment uit via drie frequenties namelijk de 105.0 MHz voor Schaijk en Reek, de 106.6 MHz voor Zeeland en ook op de nieuwe frequentie voor Zeeland 91.6 MHz. Als blijkt dat de 106.6 MHz niet langer nodig is om het bereik optimaal te houden, zal deze of worden verplaats naar een andere locatie of worden afgestoten. Wanneer de installatie van AFN voltooid wordt is op dit moment nog niet bekend. er is door L-FM al wel een antenne geplaatst, gelijk aan de antenne die AFN zal gaan gebruiken namelijk een 4 elements Yagi op 40 meter hoogte. zodat wanneer AFN alles gereed heeft zo snel als mogelijk in kan schakelen op hun nieuwe frequentie 107.9 MHz.
 

26-6-2010 Radio 6FM vervangt antenne-installatie

De vervanging van de antennes 92,0 FM zendinstallatie van Radio 6FM is deze week in een stroomversnelling gekomen. 6FM heeft de vervanging van de oude antenne-installatie al enkele jaren hoog op het verlanglijstje staan. De antennes van 6FM raakte deze week volledig defect, waardoor niet meer op vol vermogen kon worden uitgezonden en de zender om de haverklap uitviel. 6FM had dan ook geen keus om per direct tot vervanging van de antenne-installaties over te gaan. Bron: persbericht
 

24-6-2010 Werkzaamheden bij zendtoren IJsselstein

Achterhoek Antennebouw Aalten (AAA) is begonnen met het demonteren van vier bordessen bovenin de Novec mast te IJsselstein. Dit is ter voorbereiding op de montage van het nieuwe FM antennesysteem voor Broadcast Partners t.b.v. de FM zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
 

19-6-2010 Lokale omroep in Grave en Cuijk maakt doorstart
  

Al ruim tien jaar verzorgt Stilo onder de naam Radio Meander radio-uitzendingen in Grave en Cuijk. N.a.v. recente ontwikkelingen werd het duidelijk dat er een stap gemaakt moest worden in professionalisering van de lokale omroep om de toekomst van de lokale omroep zeker te stellen. Wie nu afstemt op de frequenties van de lokale omroep in Grave en Cuijk zal een compleet ander geluid horen als de afgelopen weken op deze frequenties. Na de medewerkervergadering van afgelopen weekend werd een start gemaakt met een nieuwe opzet voor de lokale omroep. De lokale omroep die tien jaar geleden werd opgezet door Felix van der Straeten heeft de afgelopen jaren een roerige tijd gekend. Met het overlijden van de initiatiefnemers kwam de omroep in een vacuŘm en was de richting die gevolgd moest worden niet duidelijk. Reden voor de voorzitter Sjaak Swijghuizen om contact te zoeken met mensen in de regio die de lokale omroep een nieuwe impuls kunnen geven.  Het resultaat is een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe opzet voor de lokale omroep. Wat deze nieuwe naam gaat worden blijft nog even geheim. De komende maanden gaat de omroep uitzenden onder de naam het nieuwe geluid van Grave en Cuijk. De uitzendingen zullen in de zomermaanden vooral gevuld zijn met muziek waarna in september wanneer de zender van start gaat de nadruk zal liggen op lokaal nieuws en activiteiten. Volgens de initiatiefnemers wordt juist dit de ruggengraat van het station. Het doel uiteindelijke doel is een radiostation op te zetten wat toegevoegde waarde heeft voor Grave Cuijk en de omliggende plaatsen. Om de doelen van de omroep te realiseren zal behalve in programma┤s ook ge´nvesteerd moeten worden in de infrastructuur. De huidige studio voldoet al jaren niet meer aan de eisen van hedendaagse radio en beperkt de omroep in haar mogelijkheden. Daarnaast geven de huidige zenderposities en de kwaliteit van de zenders in gedeelte┤s van het gebied een slechte ontvangst. In de komende maanden zal binnen de beperkte financiŰle mogelijkheden toch geprobeerd worden dit te verbeteren. Bron: persbericht.
 

17-6-2010 Arrow Classic Rock via AM 828 Heinenoord te beluisteren
  

Arrow Classic Rock is sinds vandaag opeens weer te beluisteren via AM 828 kHz. Het programma wijkt wel af van de live editie.
 

13-6-2010 Gigant FM via 107 FM te ontvangen
  

Van 30 mei t/m half juni is Gigant FM te beluisteren vanuit Emmen via de evenementenfrequentie 107 MHz.
 

12-6-2010 Defcon.1 ook vandaag via 105.8 FM te ontvangen
  

Net als voorgaande jaren kun je Defqon.1 weer live in de ether volgen via de evenementenfrequentie 105.8FM in een straal van ongeveer 15 kilometer rond het festivalterrein.
 

9-6-2010 Jamm FM: de nieuwe lokale omroep in Ouder Amstel
  

Vanaf zaterdag 12 juni verzorgt Jamm FM programma's voor de gemeente Ouder-Amstel, omringend gebied Duivendrecht en de Waver. JAMM neemt het stokje over van omroep Excellent FM , die vijf jaar aktief was in deze gemeente. JAMM FM gaat de uitzendingen verzorgen via 104.9 MHz.
 

8-6-2010 Werkzaamheden bij zendtoren Hoogersmilde - up date

Achterhoek Antennebouw Aalten (AAA) is nu klaar met de montage van het nieuwe FM antennesysteem voor Broadcast Partners t.b.v. de FM zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Kijk hier voor een volledige foto reportage t/m vandaag.
 

7-6-2010 MTV Radio Fietsdorp te beluisteren op 105.2 FM
  

Van 5 juni t/m 27 juni staat Moergestel weer in het teken van fietsen. Tijdens deze periode zendt MTV Radio 24 uur per dag uit met van 16 tot 22 uur live radio vanaf het St. Jansplein te Moergestel. MTV Fietsradio is te volgen in de ether rondom Moergestel via de evenementenfrequentie 105.2 MHz.
 

1-6-2010 DVB-T installatie Amsterdam Hemweg in gebruik genomen
 

Vandaag is door KPN Broadcast Services de nieuwe Digitenne mast mast op de locatie aan de Hemweg Amsterdam in gebruik genomen. Hiermee is de installatie op de IJ mast locatie uitgeschakeld. Dit was een tijdelijke locatie. Ook is de T-DAB zender verhuisd. Hier kan je foto's en aanvullende informatie vinden over Digitenne. Bron.
 

  Terug naar nieuwsarchief