Nieuws mei 2009

   
30-5-2009 Pinkpop ook dit jaar te beluisteren via een evenementenzender
 

Tijdens Pinkpop is zoals ieder jaar hun evenementenzender op 107.5 FM te ontvangen op en rondom het festival terrein. Dit jaar vindt Pinkpop plaats van 30 mei t/m 1 juni.

   
29-5-2009 ROPARUN Radio te beluisteren via twee evenementenzenders
 

Op dit moment zijn i.v.m. de jaarlijkse ROPARUN de evenementenzenders van ROPARUN Radio te beluisteren  vanuit Roosendaal op 105.1 en Rotterdam op 107.5 MHz. Dit jaar vindt de run plaats van 30 mei t/m 1 juni. Ook wordt de run door andere lokale omroepen op de route uitgezonden.

   
27-5-2009 Nieuwe antennemast geplaatst voor Rosa FM in Abcoude
 

16 mei jl. is een nieuwe 30 meter hoge antennemast geplaatst voor ROSA FM, de lokale omroep voor Abcoude en Omtreken. Even voor 9 uur in de morgen arriveerde de kraan van de Koninklijke Saan aan de Hollandse kade 22 waar de nieuwe studio wordt gebouwd van Rosa FM. Nadat de kraan "gestempeld" was, werd eerst de vlucht en het gewicht gemeten van de antennemast. Toen dat gereed was, werd de antennemast compleet met antenne`s omhoog gehesen. De antenne`s waren 15 mei door Broadcast Partners uit Terneuzen al gemonteerd. Met weinig moeite werd de mast bovenop het eerste deel gehesen wat al een aantal weken terug was geplaatst op de mastvoet. Wanneer de mast in gebruik wordt genomen is niet bekend en tot die tijd zendt men nog uit vanaf de dorpskerk. Bron.

   
26-5-2009 Radio Continu uit de lucht door blikseminslag
 

De antenne die het signaal naar de zenders stuurt bij de studio van Radio Continu, is vannacht getroffen door het noodweer. De installatie staat bij de studio van het radiostation in Tweede Exloërmond, vlakbij Emmen. Rond vier uur sloeg de bliksem in en is de nodige schade aangericht. De voor het station belangrijke ISDN-lijnen en uitzendt-pc's die hieraan gekoppeld waren, evenals de straalzenders bij de studio, zijn onherstelbaar beschadigd. Ook zijn alle wandcontactdozen in het complex gesmolten waardoor het station momenteel niet uit kan zenden in de ether en op de kabel. Radio Continu zendt uit via kabel en ether in het noorden van het land en heeft zenders in Groningen en Dedemsvaart. Beiden zenden uit op 92.4 FM. "Er wordt met man en macht gewerkt om deze schade zo snel mogelijk te herstellen", meldt het radiostation. Wanneer er weer uitgezonden kan worden, is nog niet bekend.

   
23-5-2009 Magic Jazz is gestart met testuitzendingen via AM 1557 Amsterdam
 

Magic Jazz is gestart met testuitzendingen via AM 1557 vanuit Amsterdam. De zender is vooralsnog uitsluitend binnen 'de ring' te ontvangen. Er wordt gewerkt aan een betere ontvangst. Binnenkort zal het vermogen van de zender worden verhoogd, waardoor ontvangst in het noordelijk deel van de Randstad mogelijk wordt.

   
12-5-2009 Radio 530 op 107.5 FM in Rotterdam - up date
 

Sinds gisteren is Radio 530 via FM 107.5 te beluisteren in Rotterdam. Het gaat om een evenementenzender omdat dit jaar het RSC (Rotterdamsch Studenten Corps) 95 jaar bestaat, wat betekent dat het XIXe Lustrum gevierd zal worden. De zender zal op 14 mei live gaan en is t/m 28 mei te ontvangen.

   
10-5-2009 Radio Loco zender Zweeloo 106.3 geruime tijd uit de lucht
 

Radio Loco, de lokale omroep voor de gemeente Coevorden is al maanden niet meer te ontvangen via de zender Zweeloo op 106.3 MHz. Reden is niet bekend.

   
8-5-2009 Amersfoort Jazz FM via evenementenzender op 107.2 MHz
 

Zoals vorige week al gemeld werd op deze website is Amersfoort Jazz FM sinds gisterenmiddag te ontvangen via de evenementenfrequentie 107.2 MHz. Via deze frequentie is de 30e editie van het Amersfoort Jazzfestival te beluisteren. Er is een professionele radiostudio ingericht bij Theatercafé Borra op de Hof, waar live radio kan worden bekeken. Van de optredens zijn delen op de radio te horen, met bijbehorende commentaren van prominenten. Daarnaast besteedt Amersfoort Jazz FM aandacht aan de bezoekers van het festival, zodat de uitzendingen een prima sfeerimpressie geven van het geheel. De programmering loopt van 12.00 uur tot middernacht live en wordt vanaf middernacht tot 12.00 uur herhaald. Via deze link is het live te volgen via internet. De uitzending wordt verzorgd door Broadcast Facilities Nederland BV (BFN). BFN is een audiovisueel productie- en servicebedrijf. Ooit begonnen als technische tak van Radio Nederland Wereldomroep, heeft BFN zich ontwikkeld tot een onafhankelijke, zelfstandig opererende onderneming met een breed dienstenpakket. Amersfoort Jazz FM is t/m 10 mei te ontvangen.

   
5-5-2009 Geen Arrow Classic Rock meer op AM 828
 

Vandaag zijn ook de uitzendingen op de AM 828 gestaakt.

   
3-5-2009 Up date "nostalgische radio momenten"
 

De pagina "Nostalgische audioclips" is bijgewerkt met hierop vermeld de laatste memorabele wijzigingen in het Nederlandse radio landschap. De afgelopen maanden zijn flink wat van dit soort radiomomenten geweest zoals de start van Decibel Randstad, de start en plotselinge stop van Radio Unique Amsterdam, RADIONL in Amsterdam, het einde voor Hofstad Radio, einde van Arrow Rock en Jazz op FM en de verhuizing van Radio Noord naar zendmast Groningen.

   
2-5-2009 Radio Winschoten en Omroep Scheemda moeten samen verder
 

Door de gemeentelijke herindeling in het Oldambt moeten ook Radio Winschoten en Omroep Scheemda met elkaar fuseren. De twee lokale omroepen slaan op 1 januari 2010 noodgedwongen de handen ineen, omdat per gemeente maar één zendlicentie wordt afgegeven. Radio Winschoten en Omroep Scheemda gaan verder als Dollard Radio en Blauwe Stad TV, onder de stichting LOGO (Lokale Omroep Gemeente Oldambt). Bron.

   
1-5-2009 100%NL nu ook via Digitenne te ontvangen
 

Sinds vandaag is 100%NL opgenomen in het radiozenderpakket van KPN's Digitenne en vult hiermee het lege plek op waar voorheen RadioBemBem te ontvangen was. RadioBemBem stopte met uitzenden op 1 maart dit jaar. Bron.

   
  Terug naar nieuwsarchief