Overzicht van alle legale T-DAB+ zenders van de vergunninghouder MTVNL.
 

Mobiele TV Nederland B.V. is eigenaar van een landelijk dekkend netwerk. Ze hebben deze vergunning verworven en loopt februari 2024 af.
In 2010 zouden ze het netwerk landelijk uitrollen maar dat is uitgesteld naar "in de loop van 2013". In 2011 was alleen in de regio Den Haag een testnetwerk in de lucht. In 2012 zijn in Utrecht, Eindhoven en Maastricht zenders gekomen.
Begin maart 2015 vermeldt de website van Agentschap Telecom opeens dat op alle overige kanalen waarop nog niet werd uitgezonden nu zenders on air zouden zijn.
Eind juli 2015 maakte Groot Nieuws Radio bekend dat ze via dit netwerk m.i.v. 1-9-2015 zou gaan uitzenden en dat is inmiddels gebeurd.
Begin oktober 2015 kwam Omroep West erbij omdat het kanaal waar ze op uitzenden (8A) geen goede ontvangst is.

Op
de kaart links is te zien op welke Band 3 kanalen MTVNL moet uitzenden om aan de vergunningsverplichting te voldoen en opvallend is dat men in Noord-Brabant en Noord Limburg al jaren uitzendt op kanaal 9C i.p.v. 7C.
Tot 22-9-2017 werd naast DAB+ ook met
DMB uitgezonden.
Kijk hier voor de oude bedekkingskaart.
Eind 2020 veranderde de situatie vanwege een transitie naar kanaal 7D behalve in de provincie Zeeland welke in de toekomst gaat uitzenden op 9A.
Dit ging niet helemaal goed want om onduidelijke reden werd half december al de zender Goes op kanaal 5B uitgezet terwijl dit helemaal nog niet nodig was en  Classicnl was hiervan de dupe. Op 23 december 2020 werd de zender 9C in Loon op Zand uitgeschakeld en daarmee was OkeFM opeens niet meer in hun verzorgingsgebied te ontvangen, de omroep zei hiervan niet op de hoogte te zijn geweest. Op 31 december verdween OkeFM definitief uit de digitale ether toen ook de zender Eindhoven op 9C werd uitgezet.
Het vreemde was dat KBC radio wel werd overgezet op het nieuwe netwerk terwijl ze voorheen een enorm klein bereik hadden nl. alleen in Utrecht stad op 12B.
Voor een overzicht van het huidige 7D netwerk klik op het kaartje rechts. 


 
Terug naar het overzicht van alle legale DAB+ zenders